Vacatures

Draadvonken

Draadvonken is een verspaningstechniek die zeer nauwkeurig is. Daarom gebruiken we deze techniek voor precisie-onderdelen waarbij iedere micrometer telt.

Draadvonken wordt toegepast op geleidende materialen, zoals koper en aluminium. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een erodeerdraad met een tegengestelde polariteit dan die van het te bewerken materiaal. Omdat de erodeerdraad onder wisselspanning staat, ontstaan er vonken (vonkerosie) waarmee het werkstuk in de gewenste vorm wordt verspaand.

Bij draadvonken beweegt het materiaal zelf niet. De erodeerdraad wordt verplaatst volgens het vooraf ingestelde patroon. Draadvonken is dan ook een contactloze manier van verspanen.

Nieuwe draadvonkmachine bij VDBM!

Voor het draadvonken maken wij sinds kort gebruik van een gloednieuwe draadvonkmachine. De Fanuc Robocut α-C600iB CNC is een zeer geavanceerde multifunctionele machine die wordt aangestuurd met de nieuwste CAD/CAM-software.

De Fanuc Robocut werkt snel, is uitermate nauwkeurig en kan meerdere werkstukken tegelijk bewerken. Zo kunnen we uw onderdelen nog sneller leveren en zijn we zeker van absolute perfectie als het aankomt op kwaliteit.