Vacatures

Diverse

U kunt bij ons terecht voor de meest uiteenlopende vormen van metaalbewerking, waaronder zagen, boren, brootsen, steken en harden. Voor het afkorten van ferrometalen hebben wij een tweetal machines tot onze beschikking staan: een Trennjaeger cirkelzaagmachine en een Beka-mak lintzaagmachine.

Het boren van metaal kan een opzichzelfstaande bewerking zijn, maar ook het voortraject vormen van andere bewerkingen zoals ruimen, tappen of kotteren. Bij het brootsen van ferrometalen maken wij gebruik van gereedschap met meerdere snijkanten. Hiermee kunnen bijvoorbeeld inwendige spiebanen gemaakt worden.

Steken gebeurt door de beitel in een op- en neergaande beweging boven het materiaal te bewegen, terwijl de werkbank ondertussen steeds een klein stukje opschuift. Zo wordt er een groef in het product gemaakt. Er zijn drie vormen van steken: insteken, afsteken en kopsteken. Bij het harden van een metaallegering wordt de slijtvastheid van deze legering verhoogd. Er zijn tal van toepassingen te bedenken waarin dit wenselijk is.

Draadvonken is een vonkverspaningstechniek die wordt toegepast om geleidend materiaal in de gewenste vorm te krijgen. Deze techniek is tot op de halve micrometer nauwkeurig en is dus zeer geschikt voor precisieproducten. VDBM maakt bij het draadvonken gebruik van de Fanuc Robocut draadvonkmachine die snel en zeer nauwkeurig werkt.